KAKO SPRIJEČITI ZAMAGLJIVANJE NAOČALA

U trenutnoj situaciji maske za lice su postale neizbježan dodatak svakog izlaska izvan svog doma, za vlastitu dobrobit kao i za dobrobit ljudi oko vas. Svjetska zdravstvena organizacija i stručnjaci preporučuju nošenje maski jer one mogu obuzdati širenje korona virusa. Međutim nošenje maski istovremeno donosi i neke neugodnosti među kojima su zamagljenje naočale. Što možemo učiniti da to spriječimo?

ZAŠTO SE VAŠE NAOČALE ZAMAGLJUJU?

To se događa zbog kombinacije topline vašeg tijela i protoka okolnog zraka. Kad nosite masku za lice, izdišete topli zrak koji uglavnom prolazi kroz gornji dio maske i zamagljuje naočale.

Vaš topli dah dolazi u dodir s hladnijom površinom leće što uzrokuje efekt magle i otežava vidljivost.

KAKO SPRIJEČITI OVU POJAVU?

Postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete poduzeti kako bi izbjegli zamagljivanje vaših naočala kad god nosite masku. 

  1. Osigurati da maska dobro prijanja na vaše lice dobar je početak. Što je maska bolje priljubljena u gornjem dijelu potiče se prolaz zraka prema bočnim i donjoj strani maske.
  2. Namjestite naočale tako da budu malo dalje od vašeg lica; to dopušta protok zraka umjesto da ostane zarobljen između lica i leća.
  3. Jedan od najefikasnijih načina i dugotrajno rješenje je investiranje u naočalne leće koje na sebi imaju sloj koji štiti od zamagljivanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)